Csontkovács Nyak, váll, hát, derákfájás:

Nyak
Váll

A nyak, váll, hát és derékfájában két közös dolog van: az egyik, hogy mindegyik kellemetlen és fájdalmas, a másik, hogy mindegyiknek a gerinchez van köze. Az oldalon már többször találkozhattak nyaki és vállfájdalmakkal járó problémákról, azonban ha ezen fájdalmak közül több egyszerre jelentkezik, akkor már komolyan elgondolkozhatunk egy szakképzett csontkovács felkeresésén. Erős fájdalmakat, nyakmerevséget válthatnak ki a nyakcsigolyák és a csigolyák közötti ízületek degeneratív elváltozásai. A csigolyák kopása, elmeszesedése és a meszes lerakódások izgatják az ideggyökereket, és nyomják a csigolyák körül futó ereket. Az ilyen típusú fájdalmak kisugározhatnak a nyak, váll, irányából egészen a hát és derékig. A csigolyatestek közötti porckorongok viszkozitás vesztése, elváltozása, öregedése szintén nyaki gerincfájdalmak kiinduló okai.

A porckorongsérv és a csigolyák közötti terület beszűkülése felső végtagi beidegződéseket, beidegződési rendellenességeket, érzés és mozgászavarokat, valamint zsibbadást okoznak. A hát és derékfájdalmakra az esetek túlnyomó részében az a jellemző, hogy egy rossz mozdulatot, rántást, hosszabb ülést, állást tehát egyoldalú elhúzódó terhelést követően lépnek fel. Ilyenkor általában a fájdalom izomzati eredetű, de utalhat bizonyos gerincbetegségekre, gerinctájéki krónikus degeneratív elváltozásokra, gerincferdülésre, vagy a csigolyák természetellenes elmozdulására és kopására is. Ha az előrehajlás és a kényszertartás kimondottan nehéz, valamint a gerinc melletti izmok és szalagok esetében fokozott nyomásérzékenységet tapasztal, akkor valószínűleg a 4 kritikus testtájékkal, a nyakkal, vállal, háttal vagy a derekával van problémája, amik a gerinctől eredetezhetők.

A képzett csontkovács által végzett korrekciós masszázsterápia hatására azonban a páciens pár héten belül panaszmentes lehet, ám fennáll annak a veszélye, hogy újabb megterhelés vagy rossz mozdulat esetén a fájdalom újra kiújulhat. A leghatékonyabb terápiák a nyak, váll, hát és derék specifikus kezelésére fókuszálnak, a háti gerincszakasz ízületeinek masszírozásával, célirányos átmozgatásával és izomlazító tornával egybekötve érik el a kívánt hatást.